tisdag 18 september 2012

Stefanos Magic

Måndag kväll vid stadskajen i Preveza. Massor med människor i rörelse. Vi har precis ätit och väntar på Lena och Göran på OE 32:an Linnea från Göteborg. Vi träffades första gången när de kom förbi för en stund sedan, och vi bestämde att vi skulle ses när middagen var avklarad. Då kommer Stefanos. Jag, Lisa, sitter själv i sittbrunnen. Stefanos förklarar på en mkt bruten engelska att han älskar Sverige. För att ytterligare understryka det börjar han nynna på "Du gamla du fria". Efter att ha kollat att min man är hemma frågar han om han får komma ombord.
Det visar sig att han är pensionerad fysiklärare som gör magical experiments, som han sedan lägger ut på youtube ( Stefanos magic ). Efter några minuter kommer även Lena och Göran. Stefanos ursäktar sig och går iväg. En halvtimme senare är han tillbaks med en kasse fylld av magic. På bilden har han just satt igång sin egenhändigt byggda Stirling motor. Han har flera olika kluriga saker han trixat ihop. Han är väldigt entusiastisk.
Innan han går får han oss att lova att vi ska komma och hälsa på honom i hans hem som ligger ett tiotal mil härifrån. Kvällen med Lena och Göran fortsätter, under många glada skratt, ytterligare några timmar. /L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!