lördag 29 september 2012

Main road

Varje morgon under vår semestervecka har vi vaknat till ett glittrande solsken, så även på vår sista morgon.  Nattens larm bidrog nog till att det var lite segt att stiga upp, eller kanske beroende på det flödande vinet under fredagskvällen. Nåväl, vi packade ihop våra persedlar under tiden som Lisa och Janne säkrade SallyRuth med extra ankare.

Kvällen innan hade vi ordnat hyrbil och vid 11-tiden bar det iväg i en liten röd Hyundai med full tank. Vi hade ”noga” planerat hur vi skulle utforska Kefalonia från land genom improvisation men med flygplatsen som slutmål. Kefalonia är den största grekiska ön i det Joniska havet, drygt dubbelt så stor som Orust. Ön är känd för sin grönska och sin dramatiska natur med djupa dalgångar och branta sluttningar där olivträden klänger sig fast. Ön har även ett stort urval av olika stränder.

Den mest osannolikt vackra och lysande vita klapperstensstranden Myrtos Beach, blev vår första anhalt. Stranden är utsedd till en av världens vackraste stränder. Stranden består av små vita stenar rundade av havets vågor. Havet skimrande vackert och inbjudande i turkost och blått. Här badade vi och förfriskade oss med kaffe frappé.
Vi fortsatte sedan vår färd till öns huvudstad Argostoli, där vi åt en enklare lunch från ett ”hôl i vägga” för sedan fortsätta med bilen till öns sydspets, och åter ta ett dopp i solskenet och njuta av ytterligare iskaffe.

Biluthyraren sa att det är inga problem att hitta på Kefalonia, ”there is only one main road”.  Lisa och Janne hade både karta och GPS och så vi tog den genaste vägen till landningsbanan genom små villagator, olivlundar och smala serpentinvägar (fortfarande med full tank?). Efter att ha lokaliserat flygplatsen och med god tidsmarginal passade vi på att äta denna greklandsresas sista måltid på Zorbas restaurang. För vår del fick det bli Moussaka och det inhemska ölet Mythos.
Avresan blev två timmar försenad på grund av sjukdom under dagens tidigare flygning och vi fick därför god tid att resumera en underbar vecka; med Lisa, Janne, SallyRuth och det grekiska 24,83-gradiga Medelhavet.

 Tack Lisa och Janne!

/Maria & Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!