måndag 24 september 2012

Nygammal besättning mönstrar på

”Sannolikt möter vi er vid flyget. Vi återkommer med fler detaljer” Så löd Sms:et vi (Maria och Göran) fick från Lisa. Flyget till ön Kefallonia var fullt, inte minst av barn som inte helt uppskattade flygturen. Sannolikheten övergick till visshet, Lisa och Janne hade hyrt en bil och mötte oss på flygplatsen. Under bilturen i kvällsmörkret på serpentinvägar över bergen till byn Sami, berättade Lisa och Janne redudantiskt hur fint landskapet var i dagsljus - eftersom det var becksvart vid 9-tiden.

 I Sami låg SallyRuth och väntade. Vårt första eldprov var att ta oss över den så kallade plankan. Sedan middag på ute-restaurang, grekisk sallad och frikadeller med aubergine-mos satt fint.

Dagen därpå bunkrade vi livets nödtorft såsom mat och mycket dryck i PET-flaskor. Lämnade sedan Sami i ett strålande solsken och seglade nordöst mot ön Ihtaka. Blygsamt med vind gjorde att ett havsdopp var underbart. Lisa och Janne lämnar inget åt slumpen och använder enbart instrument av högsta klass. Med en termometer för 3 tkr speciellt framtagen för professionella kockar, uppmätte vi vattentemperaturen till 24,83 grader Celsius. Det var gôtt i det azurblå klara havet.

På nordöstra sidan av Ithaka tog vinden i och vi seglade med god fart till byn Kioni. Väl framme fick vi ligga intill en Italienare som på kvällen berättade om EU:s framtid och hans drömmar om att bygga stora båtar för hugade spekulanter. Samtalet flöt på bra, han bjöd på mörk rom och fet Kuba-cigarr. Efter en god natts sömn lämnade deras båt hamnen vid halvsjutiden och efter omorganisation av förtöjningen somnade vi om.

Med morgondopp och simtur börjar dagen i solsken. Inget moln syns på himlen.

Kioni är en liten by med den lilla hamnbassängen omgiven av branta sluttningar, där husen klänger sig fast likt publiken vid en amfiteater. Efter en snabb promenad i byn, lämnade vi Ithaka för att styra kosan norrut mot ön Meganisi. Just nu sitter vi och guppar med genuan hissad. Svag vind, men tid finns för att sola och bada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!