söndag 30 september 2012

...fint om dere kan snu...

"Hej! Dere stakk fra meg her... fint om dere kan snu selv om folk får seg en god latter. Hilsen Peter"

Så löd det ödmjuka och lakoniska meddelande som norske Peter skickad till pappa Bendik från min mobiltelefon i morse kl. 9.08. På bryggan i Fiskardo stod en ung man med en våt handduk under armen. Utan mobiltelefon. (Sant!). Han hade gått in i byn för att ta en morgondusch. När han kom tillbaka till sin båt var den borta. På väg norrut. Bland nationsflaggorna på båtarna intill valde han ut oss för att söka hjälp. Vi ringde, SMS-ade och anropade Bendik på VHF-kanal 16. Inget svar. Lyckligtvis var Peter inte helt blottställd. Han hade en Euro i fickan och gick iväg en sväng. "Kom tillbaka om en stund och ta en kopp kaffe. Dom kanske hör av sig." sa vi. Peter kom så småningom. Fikade, kollade Facebook och berättade om sina studier i Trondheim. Och så pratade vi lite om Northug. Trevligt!

Kl. 9.49 kom ett SMS. "Vi kommer. Oppdaget det ikke før nå!".

Strax efter halv elva var Peter ombord på sin båt igen. Vi fick kanske ett gott skratt men mest en trevlig start på dagen.  /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!