lördag 17 juli 2010

Sheep Dog Trial and Sheep Shearing Competition

Min vana trogen så läste jag alla lapparna på den lokala anslagstavlan här i Port Ellen. Och där var en om fårvallning- och fårklippningstävling. Det har man ju bara sett på tv tidigare och nu var det live. Sagt och gjort. Vi tog cyklarna och körde de ca 18 km till Bridgeend där det hela skulle gå av stapeln. Vi kom precis i tid för prisutdelningen efter vallandet. Många fick en jättestor pokal och en del fick även en flaska whisky.




Klippningen hade blivit flyttad pga blåst. Alla satte sig i sina bilar och drog iväg. Efter att ha cyklat runt en halv mil och lite fel hittade vi faktiskt till den också. Där klipptes både med gammaldags sax och med maskin. Sedan cyklade vi ut till stora vägen och kunde ta cyklarna på bussen hem. Evenemanget avslutades med en öl på vår numera stampub Ardview Inn.

1 kommentar:

  1. Hej på er! Trist med motvind men ingen förväntade sig väl bra väder i den världsänden? Nä, håll ut så kommer ni snart till sangria-land.

    Vi går genom Kiehl-kanalen och sedan kanske holländska kanaler, sedan mot Englands sydkust och bortåt innan hoppet över Biscaya. Det är planen. Kanske ni ändrar er och går via Portugal ändå? I så fall kanske vi ses där. Kram på er!

    (P.s. Lisa, kommer du ihåg hur Fox föddes på OSK-dagen? Det var lite kul. Född till oceanseglare vare sig han vill eller inte. D.s.)

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!