tisdag 20 juli 2010

Bangor, North Ireland

Nej Bangor är inte någon by ur Sagan om Ringen. Det är en liten stad i början på den stora bukten in till Belfast, Belfast Lough.
Vi lämnade Port Ellen, inte utan en viss saknad. Vi trivdes himla bra där. Sista kvällen avslutades med att vi åt middag med Martin som vi bjudit ombord. Han har ensamseglat sin Contessa 32 runt hela Irlands västkust, och det är inte att leka med. Nu är han på väg hem till Ängelholm.
Det blåste mkt lite hela dagen så vi gick för motor. Det är helt ok att göra det ibland. Spegelblankt hav, mjuka dyningar, rogivande motordunk. Lite dimma en timme mitt på dagen skärpte uppmärksamheten och vi kollade radar och AIS, och allt gick bra. Det fanns ju inga båtar i närheten mer än de två som vi redan visste att vi seglade bredvid.
Nåväl, efter 10 timmar var vi framme. Middag, kort promenad, dusch och nu väntar sängen.

2 kommentarer:

  1. Bangor - Mordor. Lätt att ta fel i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Ulf hälsar och avråder från franska Atlantkusten. Även Portugal verkar obehagligt. Det finns nån form av besvärligt väder där som återkommer dagligen.

    Har tänkt på det där med fårklippningen sen ni skrev inlägget. Cyklade ni på allvar flera mil för att få se nåra lamm gå till frisören? Fick ni inte nog av sånt under era år som månskensbönder?

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!