tisdag 25 oktober 2011

Sista natten på Korsika (för den här gången)

Dags att segla vidare. Imorgon avgår västvinden mot Italien. Och med den även SallyRuth. Just nu regn och blåst. Från sydost. För första gången på hela hösten trummar dropparna hörbart mot rufftaket. Det slutar nog under natten. Överseglingen till Italien är ca: 140 distansminuter. Drygt ett dygn räknar vi med. God västlig medvind till att börja med som sedan avtar och vrider över nord till ostlig. Vi får väl se hur lång tid det tar. Lisa har gjort en köttgryta som vi kan förgylla tillvaron med.
Bortsett från den pågående skuren, som med svenska mått mätt får beskrivas som ett rejält sommarregn, har Bonifacio och södra Korsika varit oföränderligt soligt och vackert. Ganska blåsigt förstås, men väljer man att vara på land är det inget som besvärar. Vi njuter av den stillsamma lågsäsongsatmosfären och gör lite turer i omgivningarna. I förrgår kväll förtöjde en svensk båt vid vår sida minsann. Två män på snabbvisit för att titta till, och ta en tur med den enes båt som ligger parkerad på Sardinien. Vi bjöd in till middag och hade en mycket trevlig kväll med David och Claes.
En oväntad ökning av turisttätheten i byn häromdagen visade sig bero på besök av ett stort kryssningsfartyg. Små tenderbåtar ilade i skytteltrafik mellan det stora fartyget, som ankrat en bit ut, och land. På kajen stod en liten partytältsliknande konstruktion där uniformerad personal väntade på de passagerare som valt "Bonifaciobesök" som dagens aktivitet. När vi gick förbi skulle nog sista tendern just gå tillbaka till moderskeppet. Hög tid att komma hem och byta om till middag. Tältet packades ihop. Längre bort mötte vi en man som sprang längs kajen och vinkade febrilt till de uniformerade. Kom han i tid? Fartyget är i alla fall borta nu. /J

Ett skepp kom lastat

En tänkare på Korsika
En stänkare på Korsika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!