torsdag 27 oktober 2011

Mare Tirreno

Navtexmeddelande: Weather forecast... Warnings: Thunderstorms under course... Gales ... Southerly 7. Storm line on Central Tyrrhenian Sea slowly mowing E/SE. Forecast and outlook Central Tyrrhenian West, W4 increasing. Central Tyrrenian East, SE 3...

Vi kollar väder på flera olika siter på nätet och får även meddelande på vår navtex. Alla sa samma ungefär. Det skulle blåsa västligt onsdag förmiddag, öka på eftermiddagen och avta till natten och sedan vrida på ostlig vind. Det visade sig stämma precis.
Vi lämnade Bonifacio 9.30 onsdag 26/10. Det blåste 9-11 m/s på förmiddagen, på eftermiddagen hade vi 10-13 m/s. Hela tiden medvind. Raymond, vår autopilot, styr lika säkert i med- som motvind.
Framåt natten avtog vinden och till slut tog vi ner seglet och körde för motor resten. Vi kom till Fiumicino efter 24 timmar på havet, 148 distansminuter seglade. Det enda som är lite besvärligt när man seglar medvind är att det guppar.
Men man vänjer sig.
Den stora behållningen är, förutom att man kommer rätt långt, solnedgång, natthimmel och soluppgång. /L

Sol ner


Orion vaktar
Sol upp

1 kommentar:

  1. Vilken härlig hemsida vi just hittat - Er.
    Läser gärna mer om hur Ni upplever marinan i Fumicino
    Hälsningar, Michael på Synapsen; sailblog.se

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!