fredag 14 oktober 2011

Able was I ere I saw Elba

Onsdag 12 oktober lämnade vi MarinaNova i floden Arno tidigt för att gå mot Elba. Vind förekom inte nämnvärt. För motor anlände vi på eftermiddagen till Portoferraio. Mycket fin hamn. Vi bestämde oss för att stanna över helgen eftersom några dagar med kraftig vind väntade.
Nu är det fredag kväll och vi har hittills haft två härliga dagar med vandring på ön. Systemet av vandringsleder är väl utbyggt och terrängen omväxlande. Man får hålla med Napoleon om att ön är ett toppenställe. Minnesmärkena efter hans vistelse här har vi ännu ogjorda men själarnas gemenskap verkar vara på gång.
Här är fullt med båtar trots att det är i slutet av säsongen. Många charterbåtar. Företrädesvis med tyska besättningar. Familjer, kursgrupper, ungdomar. Och så grabbgängen. Det är lätt att börja fantisera om människor man ser i hamnarna. Igår t.ex. gick vi förbi två uppenbara hyrbåtar som låg intill varandra och verkade att vara i sällskap. Den ena båten, "Aint she sweet", var tom. I sittbrunnen på den andra båten, "Naughty girl", satt alla killarna. Såg ut att ha lite tråkigt. Varsitt glas i handen. Kändes vemodigt. Kanske sista dagen på semestern och vad blev det...?
Undrar vad dom tänker som går förbi SallyRuth och ser oss? /J

1 kommentar:

  1. Elba är mysigt och Korsika är så himla mysigt. Hyr bil och åk runt uppe i bergen på Korsika - vackert! Vi låg på Korsika 1 hel månad - missa inte St Florent och Ile Rousse på norra sidan. Vad är era planer för vintern?
    Hälsn Margareta och Stanley

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!