tisdag 11 oktober 2011

Florens och Pisa

Måndag 10 oktober gjorde vi en heldagsutflykt. Upp i ottan, bussen till Pisa och tåg till Florens. Vandring runt stan. Domen, fast bara utifrån. (Köerna är långa även i oktober.) Vi gick upp i klocktornet istället. Fin utsikt. Lite Medicimuseum, fika, skulpturer, lunch, promenera, marknadsstånd, Da Vinci-museum med fascinerande byggen av hans flyg-/pump-/krigs-uppfinningar. Slutligen tåget tillbaka till Pisa där vi käkade middag innan en taxi tog oss tillbaka till båten. En bra utflykt.

Florens 3D
Domen - David - Dante

Tisdag 11 oktober höll vi en lite lägre profil. På förmiddagen iaf. Eftermiddagen ägnade vi åt Pisa. Tornet lutade som det skulle. Vi fnissade lite när vi såg alla olika varianter av jag-håller-min-arm-som-stöd-för-tornet-fotografering som pågick runt området. Tänk så mycket kreativitet som utlöses hos gammal och ung från alla världens länder bara för att sevärdheten står lite snett. Definitivt roligare än vilken nyturistisk interaktiv multimediapresentation som helst. Katedralen var mäktig och i Baptistery fick vi en demonstration av akustiken när en vakt ställde sig i mitten av rummet och sjöng några treklanger. Promenerade gjorde vi förstås en hel del och mot aftonen vinkade vi av Hanna på stationen där hon tog tåget till flygplatsen.
Det blev en händelserik och väldigt trevlig vecka! Tack för besöket, Hanna! /J

Och likväl rör det sig inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!