söndag 9 oktober 2011

Tre människor i en båt

Hanna kom tisdag kväll 4 oktober. Jätteskoj! Vi mötte upp på flygplatsen i Pisa och sedan tog vi bussen ut till vår båt.
Onsdag 5 okt seglade vi norrut till Le Grazie. Svajankring.

Torsdag 6 okt gick in till La Spezia och tog tåget till Monterosso. Några timmars strandliv med sol och bad.


På kvällen kom kraftig vind och det blev en del spring upp och ner under natten för att kolla läget vid bryggan. Bl.a. väcktes vi av dunsen när båten intill lossat i en förtöjningstamp och svängde runt tills det tog stopp mot oss. Båten hette "Onda" men det hade antagligen inte med saken att göra.

Fredag 7 okt tog vi tåget till Corniglia och vandrade Cinque Terre-leden till Vernazza. Varmt och skönt. Tjusigt. I Vernazza låg sjöhävningen från nattens blåsväder kvar och brotten mot kajen i Vernazza var magnifika. Svårt att tänka sig att vi badade i stilla vatten på samma plats en vecka tidigare. Tåg tillbaka till La Spezia. En lugn natt.

Lördag 8 okt seglade vi till Viareggio. En fin slör i fin vind som ökade rejält mot slutet. Nästan kuling. Det blev en spännande infart i hamninloppet. Dramatiska scener utspelades inne i hamnen när en segelbåt med utmattad (låter bra) besättning förtvivlat försökte angöra en plats på lovartssidan av en fullsatt brygga.
Utanför hamninloppet , i nästankulingen, irrade osa(i)ligt en segelbåt med en skörad spinnaker fladdrande som en gigantisk vimpel från masttoppen. Allt under en besättningsmans fruktlösa ansträngningar att lösa problemet genom att klättra upp i masten. Hanna hoppades att han inte skulle ramla ner. Hon har inte läst den kursen än.

Vår tilläggning gick bra. Nu ska vi gå en sväng för att titta på stora båtar som byggs här. /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!