torsdag 22 september 2011

Au revoir France - Salve Italia


Au revoir Menton! Vi avslutar med att lägga oss på vykortsavstånd utanför staden som klättrar så fint på kullen. Efter en timmes hängivet sol-och-bad-liv från båten glider vi vidare österut.

San Remo - blommornas stad. Och idag även bilrallyts. Det märker vi inte mycket av inklämda i hamnen mellan gigantiska motorbåtar. Våra 11,65 meter är verkligen inget att komma med här.
Vi har idag mottagit en gummijolle som vi beställde på nätet, för leverans i marinan i San Remo. Fungerade perfekt. Annars har dagen gått åt till lite praktiskt pyssel med SallyRuth.
Vi har införskaffat ett lexikon och en liten reseparlör på italienska så det ska nog ordna sig. Generellt kan vi redan säga att gemene man verkar kunna engelska här i en mkt större utsträckning än i Frankrike.
Imorgon cyklar vi till blommarknaden...och fortsätter sedan mot Genua. /L

1 kommentar:

  1. Jag är något förvånad över att du/ni inte tog det ypperliga tillfället till ordvitsighet som "Genua" innebar.

    För övrigt tycker jag att ni borde visa vem som skrivit inlägget, annars blir det lite konstigt när man inte vet vem "jag" är. Räcker väl med ett J/L?

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!