onsdag 28 september 2011

Santa Margherita - Ligurien

Måndag 26 september bjöd på fin seglingsvind. Vi lämnade Loano och gick över Genuabukten till Santa Margherita. Storstaden Genua får stå kvar på "att göra"-listan till en annan gång.
Vi rundade udden med fyren utanför Portofino i vackert eftermiddagsljus och hittade en fin ankringsplats i den lilla bukten precis utanför Santa Margheritas hamn. En kort roddtur med gummibåten in till stranden, kvällspromenad i staden och därefter middag i båten.
På tisdagen vandrade vi till Portofino och vidare ut till fyren som vi passerat dagen innan.
Portofino, som är en stor turistattraktion, har en vacker liten hamn men det är inte alla förunnat att få en båtplats där. Turbåtarna lämnar av besökare i en omfattning som närmast för tankarna till militära landstigningsoperationer. "Gorgeous!", "Wunderbar!" och "замечательный!" är stridsropen för dagen. Det blev efter utflykten ännu en fin kväll i ankarviken och krogarnas musikunderhållning nådde även vårt middagsbord.
Idag seglade vi vidare till La Spezia. Planen är att härifrån kunna besöka Cinque Terre, kuststräckan som är nationalpark och världsarv. /J

Portofino

På väg (våg?) hem med dagens inköp

Ankrade utanför Santa Margeritha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!