tisdag 6 september 2011

Det känns som en evighet...

Får man verkligen skriva så när man har vänner på besök? Vad jag menar är att vi har hunnit göra så mycket på kort tid. Och haft lika trevligt hela tiden.
Våra vänner anlände helt enligt tidtabellen till Marseilles flygplats, lördag den 3 september. Vi misstänker att Ryan Air uppger en halvtimme längre flygtid än det verkligen är för att alltid komma i tid. Ett tips för SAS kanske, för att inte tala om SJ!

Hamnen i Marseille sjuder av liv. Kvinnan på bilden kom 3:a i en kappsegling för typiska fiskebåtar från Marseille.

Fiskmarknad varje morgon där fisken landas direkt vid kajen.

Vindprognoserna gjorde att vi beslöt oss för att segla iväg på söndagen. Vi fick fin segling österut från Marseille till Port Miou. En av flera vackra djupa vikar längs denna delen av franska kusten, kallade calanquer. Där låg vi på boj, med tamp i land. SallyRuth syns faktiskt på bilden, på vänster sida.

Calanque de Port Miou sträcker sig mer än 700 meter in i landet.

Fullt med båtar hela vägen. Vi tog jollen (den röda) och körde in i botten på viken.En rask, varm promenad över berget tog oss till Cassis, en liten sommarstad med mycket turister.

Kvällspromenaden fick gå ut mot havet. Lisa gestaltar här "La petite madame de la Mer".


Efter två nätter var det dags att ge sig av. Nu var det lovat mer vind så kosan ställdes västerut igen. 2 rev i storen och fock, sedan kunde vi kryssa bekvämt i 8-10 m/s.
Tisdag eftermiddag vid 4-tiden angjorde vi Port de Frioul. Nu blåste det upp till 11 m/s i byarna och det var skönt att komma i hamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!