söndag 19 september 2010

Val i Valence

Ja, valet är givetvis i Sverige men vi befinner oss i Valence, en stad vid floden Rhône. Vi bänkar oss för valvaka i foajen till något slags hotell/konferens/vandrarhemshems-anläggning som ligger en bit från vår natthamn. Här finns det wifi (uttalas i Frankrike "vifi" - vi som i "vi" svenskar och "fi" som i feministiskt initiativ) vilket saknas där båten ligger just nu. Det lokala intresset för Sveriges politiska framtid är obefintligt här men portieren i disken uttryckte i alla fall viss förståelse för vår situation. "Oh la la , val i Sverige!". "Oui, ni kan sitta här några timmar med era datorer". "No, här finns inga gäster just nu". "Oui, ni är förstås gäster nu när ni är här (svar på min stillsamma protest) och "Oui, jag kan ordna två pilsner trots att allt egentligen är stängt". Trevlig kille. Det blev lite dricks.
Våra upplevelser på floden under dagen har bjudit på fortsatt fint väder, vackra naturscenerier och smidigt samarbete mellan besättningsmedlemmarna. Försök sälja de
t som en nyhet, den som kan, en dag när valretoriken firar triumfer och SD seglar in i riksdagen för styrbords halsar.
Vi hade vid närmare eftertanke en ganska kall nordanvind under dagen. Det var kanske ett förebud?
(Fast egentlige
n är jag inte särskilt skrockfull.) Jag hoppas och tror iaf att de goda krafterna bland de demokratiska partierna kommer att klara den här situationen i Sveriges riksdag.

Här sitter jag och valvakar. (Obs! Glada miner ska inte kopplas till specifika valresultat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!