lördag 18 september 2010

Deletapp i vårt eget France-de-runt


Vi ligger i les-Roches-de-Cordieu. På gränsen mellan Côte Rôtie och Cordieu. I det förra distriktet gör man rödvin och i det senare vitt vin.

På wikipedia översätts Côte Rôtie med "den stekta sluttningen". Det är uteslutande Syrah-druvor där.








Idag cyklade vi en tur. Det är inte bara sluttningarna som är stekta efter en sådan tur. Man är rätt mör själv. Uppför och åter uppför. Jag fick t.o.m. ha lägsta växeln i när vi körde nedför pga motvinden. Uppför och motvind pratar vi inte om ( då gick jag).
Det var i alla fall underbart att komma upp och få lite överblick och vyer.








När vi kommit upp på platån hittade vi som tur var en liten bar där vi serverades en alldeles utsökt omelett. Sedan var det bara att rulla hemåt. Långsamt, inte bara pga motvidn och säkerhetsskäl (det var verkligen brant), men också för att kunna njuta.











Njöt gjorde vi också ikväll när vi fick ett glas Côte Rôtie till köttgrytan och ett glas Cordieu till osten. Allt på rekommendation av vinförsäljaren. Mmmm han hade så rätt.

1 kommentar:

  1. Ja, förstår hur det känns. Låter som samma topografi som vår 'vincykelresa' i norra Italien. Sammanfattningsvis kan man säga att det var heldags spinning-pass med lunch o fika. Men det var faktiskt en fantastisk tur. Motion, god mat o vin, vacker natur i trevligt sällskap. Planerar nu inför nästa. Ha det /Agneta

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!