torsdag 9 september 2010

...och nu något helt annat...

Vi har varit på utflykt. Lisas äldste bror Erik har tillsammans med sin fru skaffat sig en lägenhet i Roquebrune Cap Martin, precis intill Menton på franska rivieran. Dessa skulle få besök av oss.










Vår grannbåt i Digoin, den lilla byn vid kanalen där vi låg, innehades av Terry och John, ett par från Nya Zeeland. Vi umgicks en del med dom på helgen. De fick låna vår extraantenn för internet och såg efter SallyRuth medan vi var borta.
Klockan 9 måndag morgon gav vi oss så iväg. På vägen ner åkte vi en liten omväg till Port St Louis. Det ligger vid Rhones utlopp i Medelhavet och nu har vi sett ut var båten ska ligga över vintern. Det blir i Port Napoleon. Jag tror att Janne är extra glad över detta. Han hade ju en farfar som hette just så, alltså Napoleon!

















I RCM hade vi strålande väder. Vi umgicks med familjen, tog promenader längs stranden och upp i bergen, badade och njöt i största allmänhet.

På vägen tillbaks till Digoin körde vi Route Napoleon, som går över alperna och passerade bl.a. Grenoble.
Det var skönt att komma hem igen till båten. Allt var bra. Det hade ösregnat 2 av de 4 dagarna vi var borta. Skönt att vi slapp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!