måndag 7 juli 2014

Kartan och Verkligheten

Kartan: Den röda triangeln = SallyRuth

Verkligheten:  Den fina båten i förgrunden = SallyRuth

Måndagskväll i ankringsviken. Man kan bara spekulera i vad Dan Andersson kunde gjort på det temat. Om kvällen fortsätter som den börjat så är det troligen alltför bekymmersfritt för att inspirera till någon djupare svensk svårmodspoesi. Det blir liksom mer snits om man har öl till tröst. Och inte bara till att släcka sin törst. (Vårt största problem är att även getingarna gillar öl och vi kämpar tappert om makten i sittbrunnen med Lisas flipflop-sandaler som främsta vapen. Skriv en dikt om det - den som kan!)

Dagarna i Steni Vala på Alonnisos har varit fina. Bad, båtjobb, bokläsning, avkoppling och umgänge i bra blandning. Eftersom vi så sakteliga är på väg österut så har vi noggrant följt väderutvecklingen vad gäller Meltemin, den starka och ihållande nordostvind som är förhärskande i Egeiska havet under juli och augusti. Där den drar på för fullt vill man inte befinna sig . Vi bryter nu upp från Alonnisos genom att gå till grannön Peristera och ankra för natten. Imorgon tänker vi oss att segla till Skiros. Sedan får Meltemi-läget avgöra när vi kan ta oss vidare österut. /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!