tisdag 8 juli 2014

Also sprach Zarathustra eller Vi hälsar färjan välkommen

Det är något speciellt att vakna upp i en ankringsvik. I morse gjorde vi det till en alldeles stilla morgon. Upp ur sängen och sedan bara att glida ner i vattnet för ett morgondopp. Skönt.
Dagens etapp - 35 sjömil. Till Linaria på ön Skiros. 
Skiros tillhör Sporaderna, men är enligt kartböckerna helt annorlunda och ligger också lite för sig själv. Vi hade en behaglig färd, i princip rakt söderut.


Väl framme möttes vi av George som hjälpte oss att lägga till och önskade oss välkommen. Han kunde också berätta om vilken fantastisk ö vi kommit till, att vi absolut måste stanna flera dagar, inte bara åka till "huvudstaden" Skiros eftersom ön har så mycket mer att erbjuda etc.
Nåväl, vi bestämde oss för att ta ett dopp och sedan en kopp kaffe på kafé Kavos. Och detta är inte vilket kafé som helst. Det ligger högt med en fantastisk utsikt över hamnen och det är också det ställe som varje kväll hälsar färjan från Evvia välkommen med det dom själva kallar temat från filmen 2001- A space Odyssey.


Det vi hör är alltså ledmotivet ur "Also sprach Zarathustra" som dånar ut över hamnen medan långtradare efter långtradare rullar iland för att förse ön med förnödenheter. 
Det är himla bra musik! /L

1 kommentar:

  1. Hi Lisa and Janne,

    Glad to hear you had a good sail to Skyros. We've just docked at Volos, so I had a chance to read your blog. I'm subscribing!

    Good travels,

    Steve

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!