onsdag 2 juli 2014

(B)loggbok

Tisdag 24 juni: Anländer till SallyRuth på Dimstef Marina i Orei. Allt ser bra ut. Återser engelska vänner.
Onsdag 25 juni: Båtjobb. Installation av nytt ekolod m.m.
Torsdag 26 juni: Sjösättning. U och E anländer med buss från Aten på em. Trevligt!
Fredag 27 juni: Mer båtjobb. Inte minst städning. Jag konverserar med en pensionerad brittisk militärflygare i grannbåten när jag lånar en vattenslang. "Always some work that has to be done on the boat" säger jag med en, som jag tycker själv, positiv klang i rösten. "Yes. 40 hours of maintenance and 1 hour of sailing!" kontrar han och låter mindre glad. U & E bunkrar godsaker i Vassilis supermarket.
Lördag 28 juni: Dags att börja segla. Avgång till Ormous Pigadi. En ganska kort tur för att kolla att allt fungerar som det ska. Fin ankring på svaj och en god middag på grillen.
Söndag 29 juni: Avgång till Loutraki/Glossa på Skopelos. Underbar heldagssegling. 49 Nm. Kryss. NO 8 - 10 m/s. Ingen sjö.
Måndag 30 juni: Busstur över ön till Skopelos town. Åter på kvällen till Glossa. U & E bjuder på god middag och sen tar vi de branta trapporna ner till hamnen i Loutraki.
Tisdag 1 juni: Avgång till Steni Vala på Alonnisos. Bra segling. 23 Nm. Halvvind - Kryss. N-NO 8  - 11. Ingen sjö.
Onsdag 2 juni: Alla tar sina olika promenad- och springturer innan det är dags för U&E:s fantastiska frukostbuffé.

Sammanfattningsvis: En väldigt skön semester som började med midsommarsnö i Hemavan har nu fortsatt under nymånen över Sporaderna. /J



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!