torsdag 31 maj 2012

We’re going u-u-u-u-u-u-up - Euphoria

Vad har hänt sedan sist?
Vi har gått norrut. Eller u-u-u-u-u-u-up, som vi säger nu. Loreen vann. Om Grekland känner någon Euphoria är väl tveksamt. Vi följde musikdramat på restaurang tillsammans med svenska båtbesättningar från Supernova och Iminisi. Viktiga saker det här med Eurovision Song Contest. Även för semesterseglare. Men så viktigt som det var i en båt för ganska precis 8 år sedan blir det nog aldrig. Vi skulle segla en vecka i Krotien. Stor båt. Vi kände inte de övriga ombord. En av deltagarna tyckte att ESC-finalen var väldigt viktig. Så till den grad att villkoret "Fungerande TV ombord!" var uppgjort med arrangören långt i förväg. Vi samlades i en charterbåtshamn utanför Split. Vår svenske skeppare gick igenom rutiner och utrustning. TV-apparaten var givetvis stendöd och detta utlöste en kris vars styrka var imponerande (och kanske lite skrämmande) för oss som gillar melodifestival men inte hade byggt vår seglingsdröm i Kroatien 2004 på just den detaljen. Vi kom iväg till slut. Sjöng själva och njöt storligen av vår TV-fria vecka.

Oj, avvikelse från ämnet. Vad har hänt? I söndags gick vi till Lefkada för att på måndagen kunna göra rätt för oss hos skattekontor och hamnpolis. Lisa bröt mot det nionde budet i enlighet med anvisningarna vi fått i Nidri. Allt fungerade och vi är äntligen i Grekland på riktigt. I båten finns ett fint dokument där man kan få stämplar när man kommer till hamnar och när man lämnar dom. Vi har även betalat 30 euro på skattekontoret och ytterligare 15 euro som nu ligger i den glasburk som står under disken hos hamnpolisen. Vi fick kvitto. Även på glasburkspengarna.

I onsdags gick vi till Preveza. Efter en liten utflykt till en badvik öster om Preveza la vi oss vid stadskajen. Vår tilläggning fick göras om eftersom vi hamnade i fenderkontakt med en engelsman som var av den bekymrade sorten. Han hade fått båten skadad i den tromb som gick i en vik här förra året. "Vad fan, hur kan ni segla i Medelhavet utan att ibland ligga tätt inpå en annan båt?" tänkte jag. "No problem. That tromb must have been a terrible experience!" sa jag och så gjorde vi om alltihop.

Idag har vi gått över sundet till Cleopatra Marina där vi imorgon ska ta upp båten på land. Förberedelse för sommarförvaring. Vi har badat, vi har duschat, luktar gott om hela skrovet, Lisa, jag och SallyRuth. /J

Dags för middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!