torsdag 3 maj 2012

Jag har sett glöden!

Avgång Amalfi 10.45 onsdag den 2 maj. Kurs SSO mot de Eoliska öarna norr om Sicilien. På natten var det inte riktigt fullmåne, men bra nära. Det blev inte helt mörkt förrän månen gått ner och solen ännu inte gått upp. Ett par timmar mellan 0300 och 0500 ungefär. Vid tre tillfällen, när det var som mörkast, lystes himlen upp av en eldkaskad. Det var vulkanen på ön Stromboli som gav sig till känna. För mig! Jag hade vakt! Stromboli var också den första ön vi kom till. Vi seglade förbi den och några till. Fick sällskap av 2 delfiner en liten stund.
Torsdag den 3 maj Kl. 14.30 släppte vi ankaret i en vik på ön Lipari. 27,5 timmar på havet. Skönt att vara framme. Firades med ett dopp i havet och en pilsner. Livet är gott. /L

1 kommentar:

  1. Måste säga att det låter helt fantastiskt och att jag njuter av att höra om era reseskildringar. Skulle vara kul att komma och hälsa på i någon hamn. För övrigt så är det inte så illa i Örebro och Kirkenes heller. :-)

    Många kramar från Petra!

    P.s. Martin hälsar

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!