onsdag 23 maj 2012

Moln över Hellas

Moln över Hellas. Så kan man sammanfatta läget just nu. För mig som är uppfödd på gamla svartvita svenska långfilmer i 60-talets enkanaliga TV-värld så dyker något minne av "Moln över Hellesta" upp. Tänk dramatik på svenskt gods. Troligen med en kriminell knorr. Mystik. Lite våldsamheter möjligen. Kanske i regi av Hasse Ekman eller någon motsvarande kulturbärare inom svensk film.
Typiskt! Man försöker leva i nuet men hjärnan ligger 50 år efter. Hur som helst - moln har vi, och t.o.m. några regndroppar. Men annars är allt toppen. Dramatiken i vardagen består i att vi bytt ankringsvik och ankringsmetod. Att byta ankringsvik gick fort. Vi är kvar på norra sidan av ön Meganisi. Här finns många fina platser att ankra på. Det är välkänt och den svenska flaggan är välrepresenterad.
Att byta ankringsmetod tog lite längre tid. Det innebär att vi nu dels har ankare från fören ut i viken samt linor från aktern in till land. Vanligt här. När vi kom in till den nya viken igår så fick vi fin assistans av erfarna svenska Medelhavsseglarna på Supernova. Tack för det!
Nu skymmer det. Vattnet är helt stilla och vi tar igen oss efter några timmars skön promenad på ön. Snart får vi gäster. Ett finskt par som också ligger med sin segelbåt i viken. En odramatisk regi som inte gör sig på film kanske.
Men helt ok upplevelse om man väljer att leva i nuet. /J


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!