torsdag 17 maj 2012

Vadå Grexit? Vi har ju just kommit!

Måndag 14 maj kl. 10 lämnade vi Messina. Efter 56 timmar på havet kändes det väldigt skönt att på onsdag em se Greklands kust. Överfarten blev kontrastrik och började med många timmars vägvinnande men tröttande segling i kulingstyrka. Å andra sidan blev det sedan många timmar med motorgång så det jämnar väl ut sig. I alla fall så var den anspråkslösa vyn på bilden ovan något som gladde oss mycket!


Greklands kust angjorde vi i södra änden av ön Levkas. Första vik som verkade attraktiv heter Sivota. Vi ankrade för att i lugn och ro kunna bada, duscha och koppla av en stund och tog sedan plats vid en brygga utanför Stavros restaurang. Ingen debitering annat än en önskan att man tittar in någon gång för en öl eller lite mat. Nattsömnen blev god. Vi hade turats om med att sova och hålla vakt under färden över Joniska havet men det fanns ett visst underskott.


Ett antal båtar ligger längs kajer och bryggor i byn och några till på svaj. Men ingen trängsel och definitivt försäsongskänsla. Vi träffar flera svenska besättningar och inser att det nog är första gången sen vi lämnade Rom. Trevligt! På babordssidan har vi en norsk båt som vi önskade "Gratulerer med dagen!" när de hissade norska flaggan idag på morgonen.

För oss båtturister här i Sivota känns den grekiska statens problem avlägsna.
Politisk storm kan ibland vara lugnare än en riktig italiensk kuling! /J


1 kommentar:

  1. Hej!
    Så roligt att följa er segling! Med risk för upprepning - vi är fortfarande inte ett dugg avundsjuka!!! Även vi är ute och seglar! Sol och bra vind - men KALLT! Till natten är det långkalsonger, två tröjor och raggsockor som gäller! Har ni samma problem??? Morgondoppet skippar vi - av samma orsak...vattentemperaturen ca 10 grader. Ha det gott!/Lotta & Per

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!