fredag 11 maj 2012

På teatern

I Taormina såg vi en fantastisk teater. Med Etna och Medelhavet i bakgrunden ges föreställningar idag likaväl som för tvåtusen år sedan. Inget på gång annat än scenbygge just nu dock. Vi satte oss på läktaren och åt vår matsäck. Även om anläggningen har fått en del smällar genom åren så gör den ett starkt intryck. Att teater varit viktigt väldigt länge råder det ingen tvivel om.


I Catania såg vi ytterligare en fantastisk teater. Teatro Massimo Bellini - vida berömd. I en överdådig och välbevarad teaterinteriör och i en fantastisk akustik njöt vi av Figaros Bröllop. "Sold out! No use trying!" var första beskedet i biljettkassan. Det ordnade sig till slut. Vi satt bra i en loge på första raden. Ingen matsäck behövdes. I logen bredvid satt några sicilianska damer som konverserade oss vänligt men obegripligt. Dom gillar verkligen sin teater.
Men - trots lång tradition så tvingas kanske teatern slå igen inom några månader. Politikerna har tydligen andra prioriteringar.


De sicilianska operaälskande damerna skrev säkert på protestlistorna i pausen. Vem vet, dom kanske var med och gjorde banderollen som hänger på husfasaden. /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!