tisdag 20 september 2011

Tomma bord och tomma stolar

Tisdag kväll. Vi cyklar hem till båten längs Mentons strandpromenad. Den vanligtvis hårt trafikerade gatan utefter waterfronten ligger, med kontinentala mått mätt, öde. Serveringspersonalen, som under högtrafik med dödsförakt korsar strandavenyn fullastade med Moules marinière och vinglas kan nu under lugnare förhållanden städa bord, fälla ihop parasoller och bära in dynor.Även för oss närmar det sig stängningsdags. Vad gäller Menton, alltså. Under fyra dagar har vi haft mycket trevligt tillsammans med Erik och Lii. Altanmåltider i deras fina lägenhet med Medelhavsutsikt står man verkligen ut med flera dagar i rad. Vi har lyssnat till en fin konsert, seglat en sväng och gjort en bilutflykt till SanRemo. Vi har också träffat seglarvännerna Jukka och Elina som kom hit häromdagen.

Idag promenerade vi upp till gamla medeltida Roquebrune där nya vännerna Bengt och Eva bor sedan några år i en lägenhet vars yta obetydligt överstiger den vi har att röra oss på i vår båt.
Mitt i grändens branta trappa finns dörren som leder in till Bengts och Evas hem. Häftigt!
Ständigt dess vyer. Promenader vid kusten i Les Alpes Maritimes innebär ett konstant flöde av vackra panoraman. Här en en bild mot Monaco där man motat ut alla båtar, som vanligvis har plats i hamnen, på redden. Plats behövs för en stor båtmässa. /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!