söndag 11 september 2011

Aftontankar i fridens kajuta

Lördag em 10 september lämnar vi Marseille mitt på dagen och har en fin tur till La Ciotat. Måttlig vind rakt emot så vi går för motor. Okomplicerat. La Ciotat är en liten pittoresk ort. Dock inte mer pittoresk än att Lidl etablerat sig. Kanske inte vårt förstahandsval. Men - en sen lördageftermiddag får man ta det som bjuds.

Idag på söndagsförmiddagen tog byn revansch och bjöd på värsta marknaden. Gata upp och gata ner med tomater, solglasögon, ostar, olivoljor och textilier. Arvika mârten har här en charmig konkurrent. Att kryssa sig igenom folksamlingar är dock lika jobbigt här som där. Vi valde därför istället att kryssa på havet och ägnade eftermiddagen åt att i fin vind segla österut. Vi passerade Toulon och anlände vid sjutiden till Ile de Porquerolles.

Här ligger vi nu, söndag kväll, för ankar i en vik, Plage d'Argent. Runt oss glimmar ankarljusen från ett dussintal båtar som valt samma natthamn som vi. Vinden är mycket svag men ska öka lite under natten. Ibland ruskas vi om av svall från någon större båt som passerar bortom hörhåll. En överraskande och lite obekväm påminnelse om att det finns en värld utanför vår lilla kajuta. /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!