lördag 10 september 2011

En bouillabaisse i Marseille

Tänk så fort en vecka går. Nyss mötte vi Göran och Maria på flygplatsen och idag ska de åka hem igen. På Iles de Frioul fick vi ett par fina dagar med långa promenader och lite umgänge med ett engelskt par som seglat många år i Medelhavet. Sol som vanligt men kraftiga vindar. Skönt att vara i hamn.


Gårdagen, fredag den 9 september, ägnades åt seriös sight-seeing i Marseille. Först bussrundtur, hop-on-hop-off. Vi hoppade av uppe vid Notre Dame de la Garde. En pampig kyrka högt uppe på berget.

Efter lunch tog vi den av turistbyrån anvisade promenadrundturen i Gamla Stan. Fulla soptunnor och modernt klotter förmår inte överskugga charmen i de gamla gränderna.

Kvällen avslutades med att vännerna bjöd på avskedsmiddag. Restaurang Miramar i hamnen serverar en vidaberömd bouillabaisse som vi njöt av länge och väl.

Idag måste vi lämna vår plats i hamnen vid 12-tiden, det ska nämligen vara regatta med många gästande båtar. Vi ska nu segla ost/nordost längs franska kusten för att sedan sannolikt dra över till Corsica och därefter Italien. /L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!