fredag 16 september 2011

E de kappsegling - ja de e de!

På vår väg till Menton passerar vi Monte Carlo. Där möttes vi av en storslagen syn. Ett stort startfält av klassiska segelbåtar, byggda på 20-30 talet, kappseglade. Det är Monte Carlo Boat Show denna vecka och ett av inslagen är denna kappsegling. En av bedömningsgrunderna är också elegans, där allt ingår, även besättningens klädsel.


Nästa udde är Cap Martin, där vinkade vi till storebror och svägerska, för att sedan angöra Menton Vieux Port. Alla hamnar är inte Vieux = gamla, i Frankrike, men vi tycker de är mysigare än de modernare marinorna.
Vi har haft fantastiskt fint väder, men också rätt varmt för oss nordbor. Vi skyddar oss mot solen så gott vi kan. /L

2 kommentarer:

  1. Attans! Precis hemkommen från Nice! Fredagen tillbringades i ...just det...Antibes! Tittade avundsjukt på alla segelbåtar som låg för ankar i bukten, tänkte på er - men trodde att ni nog redan passerat och seglat förbi! Synd! Ni hade blivit bra förvånade om ni fått "oväntat besök" på SallyRuth! Ni verkar ha det härligt - segla lite åt oss också! kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Hallå! Vad kul att ni är på väg igen! Hoppas att ni får en riktigt skön seglats till nästa vinterhamn. Inga planer på att ta en sväng förbi Balearerna?
    Hälsningar Adam och Camilla

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!