söndag 19 september 2021

Veckans nöt - Vad är Egina berömt för?

Söndag 19 september.
Vi stannar i Eginas hamn. Det känns lite tomt efter att Ulrika och Ewa rest hem igår. Tack för besöket!

När vi kom igår, lördag, var det fullt i hamnen. Vi väntade en stund och, se där, en båt lämnar kajen. Snabbt parkerade vi. Det gick ju bra. Det visade sig att båten som lämnade sin plats visste att dom kunde byta till en, som vi sedan förstod, lugnare plats vid hamnutloppet. Så långt som möjligt från huvudgatans årliga festivalyra, som visade sig pågå just denna helg.

Försäljningsstånd, mååånga människor,  högtalaranläggningar med arr av Zorba-Elton John-ABBA-musik i turistanpassad blandning samt, med jämna mellanrum, en procession längs marknadsgatan av den lokala afrotrumspelsföreningen.

Om man kikar noga så syns det att SallyRuth ligger där bakom försäljningstältet. Där såldes smycken och kosmetika. Flitigt besökt.

Ikväll har temperaturen gått ner något. Fortfarande en strid ström av flanörer även om några av stånden stängt. Slutsålt antagligen. Trevlig stämning. Välbeskta serveringar. Som vanligt här så är alla åldrar ute samtidigt på kvällen. Trumgruppen valde dock, förtjänstfullt nog, att göra sin sista festivalvandring för några timmar sedan.

Varför en festival denna helg på Egina? En årlig skördefest, kan man nog säga. Pistagenötter från Egina lär vara bäst i klassen. Vårt skafferi är nu utökat med några lokala produkter. Från vänster - fikonmarmelad, pistagepesto, pistagepesto med vitlök, blomhonung samt (delvis skymda - men väldigt goda) pistagenötter. Pistagedrinkar finns givetvis men är ännu inte testade. Vi får återkomma. (J)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!