torsdag 9 september 2021

Var ska båten vara om inte i vattnet?

Tisdag 7 september.
"Retro bar" ligger nära vår boatyard. En öl och trevligt umgänge med andra seglare passar bra där, efter dagens jobb. Vad på baren som är "retro" är oklart men just den här kvällen bidrog vi vid vårt bord förstås själva med en touch av gången tid. I kraft av vår ålder, alltså.

Torsdag 9 september
Äntligen dags för sjösättning. In i det sista en del pyssel. Som vanligt. I år blev det bl.a.  nytillverkad vattentank, demontering av defekt varmvattenberedare, bottenmålning samr mekanikerbesök för att kolla lite på vår motor. En speciellt snitsig liten skruv behövde ersättas. Volvo Penta har den inte längre som reservdel men Gorgious, mekanikern,  trodde att han hade något hemma i sin verkstad. "Jag kommer förbi imorgon. Vet inte när." sa han. Vid åttatiden på onsdagskvällen, när vi börjat misströsta om torsdagens sjösättning, dök han upp. Positiv och glad. Med rätt skruv. Att få honom att acceptera ersättning gick inte. "Det är ju bara en skruv" sa han och körde iväg.
Så i förmiddags kom mannen med den stora självgående båttrailern. Med fjärrkontrollen på magen styr han vant ekipaget genom boatyarden, över vägen och ner till sjösättningskranen.

Vi vattnet tar en annan kranförare över och SallyRuths chaufför kan pausa lite.

Vid tretiden bestämde vi oss för att lämna Khoilada och gå till en vik på Spetses där vi varit förut. Zoiyoroia bay. Vår nya grekiska flagga flög vilt i vinden en stund när linan hade smitit. Nu är ordningen återställd.
 

En fin vik, fårost, oliver, Retsina, en nylackad rorkult. Visst är det lätt att favorisera sådant vi upplevt förut. Men vi gör det gärna igen.
Är det kanske detta som är - Retro? (J)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!