tisdag 15 oktober 2013

Roadtrip på Skopelos

Lika fullt som det var på bryggan igår, lika tomt är det idag. Inte ens Alexander dök upp.

Vi bestämde oss för att göra en roadtrip. I den lilla hamnen fanns en uthyrningsfirma. Där fick vi tag på en 150 cc scooter. Räcker gott och väl för två personer sa damen som hyrde ut, när vi ville hyra två stycken. Så fick det bli. Jag åker gärna med Janne.

Sedan bar det iväg. Båten ligger i Loutraki i nordvästra hörnet. Vi körde genom lummiga skogar av pinjeträd och oliver. Backe upp, backe ner, längs vackra stränder.

Först till Skopleos stad. En mycket vacker liten by som har kvar massor med charm. Vi promenerade runt och passerade några av de, enligt uppgift, 120 stycken kyrkor som ska finnas på ön. De lär bara vara öppna en dag per år vardera. På årsdagen av det helgon de är helgade åt.


På vägen tillbaka stannade vi till vid Milia beach. Där badade, solade och läste vi våra böcker, tills det var dags att styra kosan hemåt igen. Uthyrningsfirman var stängd när vi kom tillbaks, men killen i butiken bredvid tog emot hjälmar och nyckel utan att så mycket som snegla på hojen. De litade helt enkelt på oss, eller?  /L





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!