lördag 28 augusti 2010

Nu är vi på kanalen!


Igår lämnade vi Seine och körde in på Canal du Loing. Vi fick sällskap med den engelska båten som blivit filmade. Det är precis så pittoreskt som vi föreställt oss det att glida fram i det franska landskapet. Små byar, gubbar som fiskar, folk som promenerar och cyklar längs kanalen. Natthamn finner vi varhelst vi vill. In med fören och sedan försiktigt dra in aktern antingen ända till kanten eller tills det tar stopp.
Idag fortsatte vi. Det är många slussar så det är fullt upp. Vår båt är så djupgående att om vi inte ligger i mitten eller måste väja för en annan båt så händer det att vi kör fast. Nu har vi vant oss vid det med. Lite fram och back tillsammans med bogpropellern sen är vi loss. Än så länge...
Vi tog oss var sin springtur också. Janne springer lite fortare än vad båten kör, men för Lisa går det nog rätt så jämnt upp. Av och påstigning vid lämplig sluss.
Natthamn i Montbouy.En öl på lokala baren, som också var tobaksaffär och restaurang och sedan middag hemma i båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!