söndag 8 augusti 2010

Livbåtsdag, auktion och logdans

Alla visste vilka vi var när vi kom till Kilmore Quay. Jaså det var ni som kom med livbåten...
Vi trodde att livbåtarna i Irland alltid flaggade över topp vid sina utryckningar men så är det inte. Dagen efter var det livbåtens dag och de hade redan hissat flaggstället. Livbåtens dag bestod av diverse lotterier, vattenfylld ballongkastning på frivillig sjöräddare, loppis, motorcykellopp och avslutades med en auktion

där skänkta föremål såldes och hela behållningen gick till Sjöräddningen. Vi ville av förklarliga skäl bidra. Det är inte så lätt att handla på en auktion där folk skänkt ångkokare, tavlor, golfrunda med en kvinnlig medlem i den lokala golfklubben(sic!)och en kartong med osorterade bilvårdsprodukter men till slut dök våra föremål upp. Jag ropade in en liter Gammeldansk och Janne en liter Jameson Whiskey till ungefär dubbla inköpspriset.


På kvällen var det Barn Dance, dvs logdans. Vi tog cyklarna och efter en timmes cykling hamnade vi i en jättestor maskinhall nödtorftigt utsmyckad med sportdetaljer från sporten Hurling, som vi aldrig hört talas om. Men denna dansen var för att sponsra det lokala laget. Det var prästen i byn som ordnade. Massor av god mat, folk utklädda med cowboyhattar etc och ett band bestående av mamma på bas, pappa på trummor och son ( kanske 30 år gammal ) på keyboards. Vi åt en massa, dansade lite, pratade med grannarna och sedan skulle vi cykla hem i den kolsvarta natten, Vi missade ett avtag. Detta förlängde nog hemresan med en mil, men det var en ljum natt, Janne och jag hade pannlampa och Karin fick cykla i mitten så det gick ingen nöd på oss. Till slut kom vi hem och kunde krypa till kojs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!