måndag 9 september 2019

NordMakedonien - Grekland


Söndag 8 september. Popola Kula Winery i NordMakedonien.
Vi övervägde att stanna i Skopje men föredrog sedan en mer lantlig idyll. Resan genom NordMakedonien är vacker och går på bra väg. På en app för ställplatser och campingar hittade vi en vingård med hotellverksamhet och  parkeringsmöjlighet intill en pampig huvudbyggnad.

Här i NordMakedoniens vindisfrikt trängs vinstockarna i långa rader längs sluttningarna i ett vackert landskap. Förutom vinproduktion, hotell, husbilsparkering erbjuds fina möjligheter till cykling och vandring.

Blå druvor, gröna druvor. Selma provsmakade på promenaden. Vi testade den processade varianten och köpte en flaska Pinot Noir till middagen


Måndag 9 september
Vi åker vidare in i Grekland. Vägtullarna duggar tätt här och det svider som vanligt i börsen om man vill köra på de stora motorvägarna. Tjeckien, Österrike, Ungern och Serbien har alla betalsystem men Grekland ligger nog högst på tulltoppen. Imorgon testar vi att låta Google maps undvika betalvägar. Kortare sträcka visserligen - men till priset av längre körtid. Utvärdering kanske kommer.
Nattparkering på Venezuela camping. Den ligger vid stranden på fastlandssidan i höjd med nordvästra hörnet av Evia. Trevligt mottagande. Ägaren har bott 20 år i Valencia, därav namnet. Vi tar ett dopp och lagar middag. (J)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!