onsdag 18 september 2019

Khaidhari till Spetses

Måndag 16 sep njöt vi av lugnet i Khaidhari. Många bad, läsning i sittbrunnen och promenad (på land). Den smala strandremsan i närheten av oss verkar vara populär trots det lite grova gruset och närheten till snitsiga stränder i området. En röst från vattnet bakom båten anropade. Det var en dansk man på semester med sin fru. Vi snackade och sågs mot kvällen för en öl på en taverna.

Tisdag morgon 17 september. I kontrast till blåsiga och stökiga ankringar kan morgonstillheten i en vik verkligen vara total ibland. Man vaknar till rytmiska arbetsljud. En fiskare närmar sig i sin båt och man ser siluetten av en man mot den disiga horisonten. Ursprungligt, tidlöst.

Vetskapen om att det bankande ljudet uppstår när fiskaren ihärdigt, med kraftiga klubbslag, mörar en nyfångad bläckfisk bryter kanske den pastorala idyllen för en del betraktare. Men på långt håll förskonas man från detaljerna.

Onsdagen den 18 september vaknar vi upp i denna viken på ön Spetses,  Zoyioryia bay (bilden tagen igårkväll). Nu på morgonen är det inte det rytmiska bankandet från en fiskare, utan asgarven från grannbåten,  som väcker oss. Den är fylld med brittiska män som uppenbarligen överträffar varandra i roliga skämt. Finns det inte regler mot sånt? Jag bara undrar. Nåväl, nu har de avgått och lugnet har åter lägrat sig. Om en stund drar vi upp ankaret för att gå vidare. Ny dag, nya upplevelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!