onsdag 8 maj 2019

Detta har hänt




Måndag 22 april 2019
Med Selma (hunden) och Sharky (husbilen) på väg till SallyRuth (segelbåten) i Grekland.

Våren mötte hos vänner i Kalmar

Tisdag 23 april
Parkering i Malmö på Ön

Onsdag 24 april.
Färja Malmö-Travemünde. Framme vid 19-tiden och sedan kort körning till en ställplats utanför Lübeck, Wohnmobilstellplatz Riesebusch, Bad Schwartau. Där fanns en stor hundlekplats. Selma fick igång 3 stora hanhundar att skutta och leka med henne.Hon är en tuffing.


Torsdag 25 april
Mot Berlin. Fint stopp för promenad längs en liten kanal..

Den för natten utvalda ställplatsen i ett litet samhälle utanför Berlin visade sig vara  ockuperad av en festival med tillhörande tivoli. Vi letade vidare och hittade "Reisemobilstellplatz an der Stein Therme" i Bad Belzig. Lätt wie ein plätt! Campingbord med stolar invigdes.

Fredag 26 april
Autokemp Sec Beach, 12 mil sydost om Prag. Stor, men just nu ödslig, camping vid vacker sjö. Vi kom sent men hade ringt innan. Google maps valde mörka och små vägar som vi aningslöst accepterade. Undrar vilken väg alla sommarcamparna tar hit?

Lördag 27 april.
Prydlig ställplats vid Hotell Rosza Czardas i Ungern, nära gränsen mot Österrike. 

Hemma hos - 1

Hemma hos - 2

Söndag 28 april.
Farma 47 utanför Novi Sad i norra Serbien. Ett Agroturism-ställe. Stor odling av frukten kvitten som man gör brännvin av. Eller "brandy" som de själva kallar drycken. Smakar hembränt. (Vi vet för vi handlade).

Måndag 29 april
Enigma Vranje i södra Serbien. Populär, lugn, parkering nära huvudvägen. Nästan fullt när vi kom. Trevligt mottagande. Många husbilar och husvagnar med hundar i. Och människor!

Selma reser tryggt i sitt bälte

Tisdag 30 april
Nattparkering i norra Grekland nära Vergina Tombs. Vägen hit från Serbien gick genom Nord Makedonien. En fin resa. Vi visste inte om Selma skulle bli stoppad vid gränsen pga oklara vaccinationsregler. Hon visade sitt pass och allt gick bra. :) Här finns ett mycket berömt museum över Filip II:s grav. Visserligen stängt på 1:a maj, så vi får ta besöket en annan gång.

Onsdag 1 maj
En lång dags körning genom Grekland, via den stiliga bron över Korintbukten till Patras, ut på Peleponnesos. Säga vad man vill om vägtullar, som vi ju slipper i Sverige - på resan ner genom Europa dyker dom upp och i Grekland kommer dom så tätt så det finns inte en chans att man slumrar till bakom ratten. (Positivt tänkande). Ankomst på kvällen till Basimakopoulos shipyard och SallyRuth. En haltande beundrare kände doften av Selmas första löp så fort vi körde in genom grindarna.

Resten av välkomstkommitén på shipyarden. Två ständigt skällande, och svansviftande, jättehundar i en hundgård på varvsområdet. Vi kallar dom Tödde och Mödde. Tankarna går osökt till de två gubbarna på balkongen i Muppet show.

Mycket kan sägas om livet i husbil. men för närvarande lever vi på tå. Bilen lutar.
Vi trivs jättebra, även om omeletten blir lite olika tjock. Vi har bara inte orkat använda våra klossar för nivellering.

1 kommentar:

  1. Det hörs som en härlig resa genom Europa. Har hälsning från fjällvärlden och Rune
    Kram Karin

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!