fredag 31 maj 2019

Drama i Porto Heli och åter till Kilada

I år har vi haft fler lite mer negativa encounters av myndighetspersoner i Grekland,
Vi fick sista platsen närmst parkeringsplatsen för flygbåten som går mellan Porto Heli och Athen. Den kommer ca 4 ggr per dag, stannar bara en kort stund. Drar upp massor med vatten så att det strömmar massor runt alla båtar närheten.

På eftermiddagen den 30 maj kom en båt full med polacker, 10 st på en stor segelbåt. De hade hyrt båten i Athen,. Deras propeller fungerade inte, men de lyckades fälla ankaret och ta sig in till kajen nära oss - men på FLYGBÅTENS PLATS. Hamnkaptenen, som enbart pratar grekiska kom och var alldeles ursinnig. Han krävde att de omedelbart skulle flytta sig. De försökte förklara sin situation, men han ville/kunde inte lyssna. Vi hjälpte till och flyttade vår båt och en grannbåt så att alla skulle få plats
Jag förstod först senare att detta var samma man som hade slängt ut Janne från hamnkontoret efter en diskussion. Janne var arg som sällan annars.vid det tillfället. "He has a lot of anger in him" konstaterade vår vän i Kilada lakoniskt när han fick höra om det.
Polackerna bjöd ombord oss på deras på båt och var mycket tacksamma för hjälpen.

Morgonen därpå kom en kille från hyrfirman och satte på en "ny propeller". Glatt stävade de ut för att återkomma en timme senare med samma problem. Den nya propellern kanske inte var alldeles sprillans!?
Nu blir det lite tekniskt. Deras båt hade segelbåtsdrev.. När det blir slitet så slirar infästningen av propellern och drivningen upphör. Händer nog oftare på hyrbåtar, dessa körs ganska hårt.

Dagen därpå seglade vi iväg mot Kilada. Vår hemmahamn i Grekland f.n.

Nu har ett av våra ställen vi brukar hänga på i Kilada by, Retro Bar, öppnat för säsongen. (L)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!