söndag 26 maj 2019

Astros - Spetses , 23 maj- 26 maj


Vi gick alltså vidare till Astros som är en fin liten hamn på sydsidan av  Argoliska viken som vi nu utforskar.
Här kommer det ibland s.k. catabatic winds. Det hörs ju på namnet att det inte är bra. Det blåser som bara den under några timmar på kvällen och natten. Men det gjorde inte oss något. Bra förtöjda i hamnen och en trevlig by att lära känna.
Tävling: Vad är detta för blommor. De fanns i överflöd, blomställningen liknade spirea. Någon som vet? Priset är äran att få dela med sig av sina kunskaper.

Näe! Nu vill vi ankra igen! Spetses är ett välkänt och mycket uppskattat turistmål. 

Man kan ändå hitta sig en liten flik av en vik att ankra i. På kvällen stillnar allt för då åker dagturisterna hemåt och vi får viken för oss själva

Selma har blivit värsta båthunden och hoppar glatt i och ur jollen när det ska till.

Rutinen blir att ta gummijollen in till stranden, sätta på sig skorna , ta en promenad med Selma, beundra och fotografera SallyRuth och sedan "hem" igen

SallyRuth tryggt för ankar, med vårt Rocna ankare. Jag blev inspirerad till att skaffa det när en seglingskompis, en kvinna, hade fått det i födelsedagspresent av sin man. Hennes bästa present ever. Jag kan inte annat än hålla med.

Sista kvällsprommisen ger chans att fotografera solnedgången.


Selma tycker kanske att det blir lite långtråkigt ibland. Vi tolkar det som att hon längtansfullt tittar mot stranden.

Det sköna med att ankra är att man kan ta sig ett dopp närsomhelst. Selma är badvakt.

En av få matbilder. Men på Taverna SallyRuth serveras alltid fräsch sallad med fårost.
Vi lärde oss av en servitris på Samos att man kan bedöma ett ställe efter hur fort man får sin sallad. Går det för fort är den inte nygjord. Aldrig tänkt så tidigare. Hos oss tar det lagom lång tid! (L)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!