onsdag 12 juni 2013

Saroniska Havet

Nu är vi alltså på andra sidan av Grekland. Den östra. Här finns väldigt mycket att se och uppleva. Vi tillbringade 2 nätter i Pireus. En överraskande positiv upplevelse. Jag hade inga förväntningar alls. Vi skulle gå dit för att våra vänner Ewa och Ulrika skulle få nära till flyget. Zea Marina och staden Pireus visade sig från sin bästa sida. I marinan var alla mycket vänliga och hjälpsamma. I staden, iofs höll vi oss i hamnkvarteren, var det jättemysigt att strosa runt. Många människor på hamnpromenaden. Vid ett torg var det "bondens marknad" från Sparta där vi smakade och köpte oliver, vin och kärleksdryck, honungsvin.
Ewa och Ulrika tog en taxi i går morse till flygplatsen. Idag drog SallyRuth vidare. Vi började med segel, men efter att tag blåste det för lite och rakt emot och vi började köra motor. Vi hamnade i ett åskoväder. Sekunderna efter vi lagt till i Egina, på ön med samma namn, öppnade sig himlen och det åskade och blixtrade. Lika snabbt gick det över och nu är det lugnare igen. Det är en "busy" hamn med många turistfärjor som kör ut och in, men vi ligger bra tror vi.Nu blir det sen lunch med grekisk sallad och i bästa fall kommer Janne att kunna hemföra en färsk limpa bröd. /L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!