fredag 14 juni 2013

Om tvätt och männsikor

Det är trevligt här på Aigina. Chantalle, Michelle, Marina, Jan, Jerry, Helena, Josef, Tom, Monica. Med flera, vars namn vi inte vet - Tack för en trevlig och bra dag!

Efter däcks- och slangbyte samt ekerkomplettering på våra cyklar har vi idag gjort en cykeltur upp till Asprakis boatyard på öns nordsida. Där ska SallyRuth tas upp på land efter midsommar. Det ser bra ut. Vi träffade Chantalle och Michelle, ett franskt par som vi mött tidigare. Dom ligger på land hos Asprakis och verkar nöjda med företaget hittills.

En av våra båtgrannar i Aigina hamn är Marina. Färgstark guldsmed från Svalbard som just nu seglar i Medelhavet med sin hund Ross och amerikanskan Jan som gastar. Det har blivit många trevliga pratstunder under dagen. 

Fredagens svenska seglarkontakter har varit Jerry, Helena, Tom och Monica. Det finns alltid många funderingar och erfarenheter att gå igenom.

Josef är en annan båtgranne. Ungrare i ett kompisgäng på en ganska stor båt. Han behövde låna en cykel för att uträtta ett ärende och visade sin tacksamhet med lite umgänge på kajen, tre små glas och en sedan tidigare omsorgsfullt påbörjad flaska Metaxa.

Så där håller det på. Tvätten som borde hängts redan på förmiddagen får vänta på uppmärksamhet tills solen nästan gått ner. Människorna var mer spännande. Även den här dagen! /J

Sent hängd tvätt inväntar morgondagens värme i Aiginas hamn

1 kommentar:

  1. Vi har några frågor:
    1) när kommer no till Dubrovnik? Vi väntar...
    2) hur stort är kundunderlaget för en guldsmed på Svalbard?
    3) hur jobbigt har ni det?

    Kram Lotta & Per

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!