söndag 13 juni 2010

Premiärblogg!


Den 25 maj kom vi äntligen iväg från Västerås. Man kan säga att vi har haft rätt många tänkbara komplikationer av rent praktisk karaktär. Allt har tagit otroligt mycket längre tid än vi kunde anat. Seglingen har gått jättebra. Vi har tagit oss ner längs ostkusten via Södertälje, Västervik, Kalmar, Karlskrona. En helg tillbringade vi hos våra vänner i deras i sommarstuga i Vieryd i Blekinge. Vi kunde ligga förtöjda vid deras bryggnock. Nu ligger vi sedan i tisdags i Malmö. Här har vi bunkrat, mekat med båten, bjudit kompisar på middag i båten, fått seglen korrigerade m.m. Idag har det blåst mellan 10 och 15 m/s hela dagen. Då är det skönt att ligga i hamn.
Jag ska inte trötta er med utläggningar om allt som strulat, men vill bjuda på ett litet exempel, bland många.
När vi var i Kalmar ringde Janne till en firma i Karlskrona och beställde 2 små men mycket viktiga kontakter för att avsluta installationen av autopiloten. Väl där upptäckte vi att affären låg 7 km från hamnen. Kl. 17.30. Upp med cyklarna, punktering,hittar ingen egen pump, jaga runt efter någonstans att få luft. Som tur är hittar vi en dykinstruktör som har pyspunka på ett bildäck och därför har en tub med rätt munstycke kopplat. Vi får cyklarna pumpade och en trevlig pratstund. Kl är långt över 18. Nästa dag cyklar vi och hämtar kontakterna. När Janne skulle montera det hela, här i Malmö, upptäckte han att han fått fel sorts kontakt. Upp till Limhamns skeppshandel som inte kunde hjälpa oss. Samtal till generalagenten i Göteborg. Hon skickar oss två rätt kontakter på posten, fast de egentligen inte säljer till privatpersoner. De skickades till brorsdotter Åsa. Igår hämtade vi brevet hos henne och såg då att kuvertet var trasigt och att en kontakt ramlat ur. Nytt samtal till generalagenten fredag kl 16. Det var de sista 2 hon skickade. Nu måste hon beställa nya från Norge som vi sedan kan beställa från henne ... Ja, fortsättning följer!

2 kommentarer:

  1. Åh så roligt att få "följa med" på er resa! Även Gordon har startat sin båttur idag = "gubbresa" med ångbåt längs Göta resp Kinda Kanal till Kisa. Idag har solen gassat på dem. Hoppas även ni har bra väder!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Kul att se att ni är på väg. Vi ligger nu i Sancerre mitt i Frankrike. Det är en härlig plats, gammal medeltida stad, mycket vin och ost. Vi njuter och önskar er detsamma.
    Ulla & Lennart på Pinta

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!