onsdag 30 juni 2010

Peterhead, Scotland


Tisdag 29 juni kl 16.30
-Peterhead harbour, Peterhead harbour, Peterhead harbour this is sailing Yacht SallyRuth...
-SallyRuth,Welcome to Peterhead, the Harbour Master will meet you and advise a berth.

Efter 58 timmar över havet var vi framme. Allt har gått otroligt bra. Vi är glada och stolta. Vi klara't. Det är nu jag måste introducera vår tredje medlem ombord. Han heter Raymond och är vår autopilot. Han tar alla vakter utan knot och styr exakt som vi vill. Det innebär att den som har vakten har en hel del frihet.För att t.ex kolla navigationen nere i ruffen, ta en kopp te eller så.

På vägen över från Thyborön passerar man dessa märkliga insekter. De syns på osannolika avstånd. Och det tar evigheter innan de är passerade. För de är så stora
Olje och gasriggar.

3 kommentarer:

  1. Det är så kul när ni bloggar, gör det oftare! Ni är så balla som har varit ute på vattnet gôrlänge utan att gå iland, tur att ni inte krockade med en oljerigg också. Har hört att de där oljeläckorna är svåra att täppa igen.

    SvaraRadera
  2. Bra! Vi tänkte sätta Fox på en vakt per dygn. Det är skönt att vara tre besättningsmedlemmar!

    SvaraRadera
  3. Jenny Fredriksson1 juli 2010 kl. 14:44

    Heja er! Ni seglar på bra måste jag säga. Tur att ni har med er Raymond också, jag menar, vem vill inte kunna ta en kopp te när man har lust? :)

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!