lördag 19 juni 2010

Bröllop i Halmstad

Hamnen i Gilleleje är ett enda jytter av olika båtar och aktiviteter.
Vi njöt av atmosfären, tog en cykeltur, åt nykokta havskräftstjärtar
.
Igår klockan halv tio gav vi oss av. Det blåste cirka 10-14 m/s. Vi hade 2 rev i storen och siktade på Anholt. Efter 2 timmar hade vi rullat in focken, insett att vi inte sträckte till Anholt, tyckt att det guppade väldigt mycket och ändrade då kurs mot Halmstad. Det innebar mycket behagligare gång även om det rullade en del. Janne intog sitt bara-jag-sitter-still-så-går-det-bra-läge och Lisa intog sitt bara-jag får-styra-så-går-det-bra-läge. Allt för att bekämpa hotande sjösjuka. På detta vis tog vi oss elegant till Halmstad. Vi hade en rätt allvarlig avvikelse att rapportera. Medicinskt ansvariga, undertecknad, visste inte var sjösjukemedlena var och ingen klarade av att gå ner och leta efter dem. Åtgärd - medlena ska hittas och placeras lättillgängliga i närheten av uppgången. Nåväl - såhär i efterhand inser vi att det var en mening med detta. Det är klart att vi vill vara i Sverige vid ett kungligt bröllop. Så nu ligger vi mitt i Halmstad och ser på live-tv på datorn. Extra bonus är att kompisarna Göran och Kristina är på väg till sitt sommarställe i Guldbrandstorp och tar vägen om Halmstad för lunch.

2 kommentarer:

  1. Underbart Lisa att höra din röst. Så härligt och så glad jag blir att ni gör verklighet av eran dröm.
    Kram till er båda / Ewa

    SvaraRadera
  2. Margareta och Stanley21 juni 2010 kl. 09:58

    Gå till apoteket och köp Seaband - "armband" att ha på båda handlederna. Fungerar (efter 5 minuter på) och ger inga biverkningar. Ska bli roligt att följa er på er resa. Själva seglar vi till Finland i år. Ha det gott!

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!