fredag 27 april 2012

En svajig vecka

Vi befinner oss nu sedan torsdag em i hamn i Casamicciola på Ischia. En vacker ö i närheten av Neapel. I söndags, 22 april, gick vi från Circeo.


Först till Ponza och och sedan till Ventotene. Fina öar där vi kunde ankra på svaj under goda förhållanden. Dykning verkar vara stort här.


I Casamicciola tillbringade Ibsen en sommar med att skriva Peer Gynt. Upplägget känns på något sätt bekant. Berömd skandinavisk kulturpersonlighet finner ro i Medelhavsmiljö för att skapa något som får stor betydelse för nationalkänslan i hemlandet.
Jag kände inte till detta om Ibsen men tycker det känns trösterikt (och lite komiskt) att det var med Ischias kullar för ögonen och inte sittandes på Besseggen som han gav Norge en god berättelse.


Nu får man vara beredd på allt. Var Grieg också här? Flygeln verkar vara kvar. Dags att stämma (och damma) inför sommarsäsongen.


I ankarviken på Ponza. Grannbåten, som inte är ett rymdskepp, har gått jorden runt på enbart energi från egna solpaneler. Vi råkade hamna bredvid kaptenen när vi tog en espresso på en bar. Intressant att höra lite om båten.


Delfiner runt båten blir man lika glad över varje gång de dyker upp. Svårt att fånga på bild. Nästa gång blir det filmning!


Gummibåtens motor har fått förgasaren genomgången. Fungerar.


Tiden till sjöss under veckan har varit bra för övning på julklappsukulelen. Hur kul som helst! /J

1 kommentar:

  1. Jag gillar er hemsida helskarpt, roliga innlägg och bra bilder, kul att få följa er på distans. Kram från ett soligt Göteborg, här blommar vitsipporna Mona

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!