fredag 20 april 2012

Dags för hemfärd


Snart har det gått en vecka sedan vi fick gäster. Vi hade hoppats komma till Sardinien, men i det här livet är det vädret som styr. Bland annat.
Karin och Ulfs flyg går imorgon, lördag, från Fiumicino, en av Roms flygplatser, men för säkerhets skull började de resan idag, fredag. Vi är ca 7 mil söder om Rom.
Vi tog reda på att det skulle gå en buss kl 11.30. Vi var där i god tid tillsammans med ett par andra förhoppningsfulla. Det är alltid skönt när det är fler personer än ens eget sällskap som väntar. Lite mer sannolikt att det skulle komma någon buss då. Tiden gick. Det kom flera bussar på andra hållet, en och annan på rätt håll, men till fel ställe. Vi försöker fråga och får veta att det är ”sciopero”, alltså strejk. Jaha, är det bara bussar som går till Rom som strejkar eller?
Kl 13.30 kom vi iväg med en buss som tog oss till Rom. För Janne och mig var det osäkert om det fanns mer än en möjlighet att komma tillbaks till San Felice Circeo samma dag, så vi klev på bussen och åkte tillbaks igen. Lite snöpligt, men Karin och Ulf hittade sig en övernattning i Rom och vi fick oss en rejäl busstur. /L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!