torsdag 4 oktober 2012

Ankarstrul

Livet i hamn blir aldrig tråkigt. En ofta förekommande cirkus är när båtarna ska ta upp sina ankare. Man lägger ut sitt ankare så gott man kan i en linje ut från båten, sedan förtöjer man andra änden av båten i land. Alltför ofta lägger man sitt ankare så att det hamnar ovanpå grannens. När man sedan ger sig av händer det mer ofta än sällan att man tar med sig grannens ankarkätting upp (bild 1). Det finns olika metoder att ta sig ur situationen. Båten på bild 1 körde full back och sedan full fram varpå ankaret "hoppade" av alltmedan den andra båten krängde vilt fram och tillbaka.
På bild 2 ses en annan båt och en gummibåt som tippar. I fören på gummibåten finns en man (!) som försöker nå kättingen för att kroka av ankaret. Det gick också vägen till slut, utan att mannen hamnade i vattnet.
Nästa gång kan det vara vår tur... /L

1 kommentar:

  1. Ha-ha...kul att följa era strapatser! Själva har vi fått upp en kabel (förtydligande: EL-kabel)...pinsamt...tungt...men det gick bra (tror vi iaf...har inte kollat hur det gick med elförsörjningen på ön...)! Segla lugnt! kram från Lotta & Per

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!