torsdag 26 augusti 2021

Vill du kun ha øl - eller en GO ØL?

På underlag av asfalt, grus och ibland gräs tillbringar vi nu några dagar i Sharky. Rullande eller parkerade. För den som inte varit med på resan blir bildmaterialet av uppenbara skäl ganska enahanda. Måndagens körning gick till Råå, söder om Helsingborg. Parkering i hamnen och en cykeltur till Helsingborg där Lisas bror och brorsdotter bjöd på middag.

Lisa blev nostalgisk i Råå hamn och drabbades av lite sjöscoutblues.

På tisdagen blev det lunch och trevlig släktträff i Höllviken innan vi körde över bron till Danmark. Av pandemirelaterade kontroller vid gränsövergången märktes inget.

Tisdag - Odense Camping

Dags för cykeltur. Siktet vagt inställt på att hitta en god öl i centrum. "Kan i finde vejen?" frågar en man som kommer på cykel när vi står i en korsning och ser vilsna ut. "Vi söker ett ställe att ta en öl" sa Lisa. Mannen, som körde en liggcykel (Danmark!) frågade "Vill du bare ha en Øl - eller vill du ha en GOD ØL?". Svaret var givet. "Då kan ni följa efter mig!" sa mannen, la sig tillrätta på cykeln och gled iväg. Efter någon km kom vi till Carlsens Kvarter.  Vår guide körde vidare. Tack! Ett ställe som rekommenderas!

En ny bekantskap bland ölsorterna


Onsdag - Stora Bält - bron

Nattplats onsdag, i Bockenem, Niedersachsen, på värdshuset baksida.

Motprestation för nattplats blev ett värdshusbesök. Begränsat utbud dock. En familjemedlem i kökspersonalen hade  tyvärr fått "Schlaganfall". 
Det blev pasta. Med en GO ØL! (J)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!