fredag 27 augusti 2021

Ulm - Höga torn och djupa tankar

Torsdagens etapp gick till Ulm, Einsteins födelsestad, på norra stranden av Donau. På södra sidan av floden ligger Neu-Ulm. Där finns en stor ställplats för husbilar. Vi tog en cykeltur i kvällningen in till gamla stan. Från en bro över Donau ser man Ulmkatedralens höga torn. Världens högsta kyrkotorn!

Fredag morgon - regn och kallt. Men det lättade upp och vi fick ännu en liten utflykt. Gammal ocb ny arkitektur samsas runt torgen i Ulm. Staden skadades svårt under andra världskriget.

Katedralen klarade sig mirakulöst utan svåra skador.

Ett byggprojekt som pågick i mer än 500 år. Smaka på det, alla som grejar med egna byggprojekt hemmavid!

Legoversionen såg också komplicerad ut. Men byggdes nog på avsevärt kortare tid.

Fina promenad- och cykelvägar längs med Donau. Vi lämnade Ulm mitt på dagen. Det blev ett bunkringsstopp på en olidligt vanlig affär också. Munskydd på och avståndsdiciplin är det som gäller. Men trots skyddsåtgärderna kan det bli en glad samtalston i kassan. Så när jag säjer att det varit fint och trevligt här i Ulm och kassörskan inte alls håller med utan säger att det alltid är "Scheiss Wetter" så finns helt klart en stort leende bakom den blå masken.

Vi lämnade Tyskland och körde in  Österrike. Förbi Innsbruck och upp i Brennerpasset. Nattstopp, fredag, alldeles nära italienska gränsen utanför  Hotel Humlerhof. Alputsikt!


1 kommentar:

  1. Kör försiktigt och akta er för superspridare och superskurkar!

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!