måndag 11 september 2017

Aegina - detta har hänt

Fredag 8 sep seglade vi från ankringen vid Kap Suonion till Aegina. Många båtar i hamnen och ingen uppenbar plats. Til slut kom vi till kaj på en plats som ingen velat ta för att det var för grunt. Med stävtilläggning och en viss försiktighet löste det sig bra för oss. Fördelaktigt att vi inte sticker så djupt! Vi hann även lämna in vår tvätt.

Lördag 9 september hämtade vi tvätten.

Söndag 10 septenber hämtade vi svågern vid färjan på fm. Vid lunchtid lättade vi ankar och fick fin segling söderut längs Aeginas kust.

Efter en extrasväng runt en mindre ö, för att nuta av det fina seglingsvädret, gick vi in till Perdika på södra Aegina. Där rådde en viss uppståndelse som vi kunde iaktta utan att vara inblandade. Vindförhållandena gjorde det svårt att parkera mot kajerna och en stor segelbåt gjorde felbedömningar och blåstes in bland fiskebåtarna. Så småningom fick man hjälp och bogserades ut. Vi kom så småningom, utan problem, på plats bredvid vännerna S & B som redan fanns på plats.


Måndag 11 september tog vi en förmiddagspromenad runt Aeginas sydvästra udde. Sedan seglade vi iväg mot Epidavros i fin medvind. Plats vid kajen, grillmiddag och en trevlig kväll fick oss att bortse från att det är aningen  guppigt och att mer vind ska komma inatt. (J)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!